Saturday, December 5, 2009

November

Yeah da lame gk x update blog ni... dah bersawang da nmpknyer... erm nk tau nape lame sgt xupdate bcoz so many things happens for Bulan November ni.... meh i listkan ape yg terjadi huhuhu :
  1.  Ade showreel yg perlu disiapkan. Bg briefing content & sources hr Jumaat pastu kene siap Hr Isnin. WTF!!!! pastu bole lak Isnin tmbah movie lagi tuk showreel tu. bodoh ke ape nk render & cut the movie semue tu amik mase... argghhhhh!!!!
  2. Bz with work. dpt keje last minit from my boss lg, bg keje hr khamis tp kene anta hr Isnin. tp yg worst part is i kene g Singapore hr Jumaat tu... WTH!!!!
  3. Friday 19th November, g Sngapore for AFA 09 (Anime Festival Asia 2009 - nnt entry sterusnye i cite). had great time there & new experience for me :)
  4. at same week g Singapore, my mom msk hospital. mama spt biase g check up at HKL pastu droktor tahan mama tuk msk ward bcoz of her heart bite really bercelaru huhuhuh.... mlm yg same gk mama dimasukkan ke Wad Pemulihan Jantung. mase ni i really da rase xsedap ati xtau nk cite kat sape just doa n tawakal semoga mama sembuh mcm biase dan xde yg buruk berlaku.... time ni yg wat diri ni KESEORANGAN... SEPI... SEDEY... NOBODY Beside ME.... Alhamdulillah 5hr mama msk wad tu mama da bole discharged from hospital. skang we all stay kt umah my brother, Angah bcoz my niece, Yasmin ade for tgk2 if anything happen to mama. mama kene betul2 rest n xley wat keje2 berat skang ni. now she getting better & makin sihat dr dulu.... luv u mama..
  5. Keje blk, ade new project yg i kene handle skang ni selain keje yg mmg skang aku handle. so da makin byk sgt da keje skang ni. Creative team da xramai sgt n ade la dlm 6org jer n plg byk wat keje aku n my partner (Chym). yg lain selagi xbg keje diam jer wat bodo. mau jer aku lepuk but nk wat camne manusia mmg camtu. Project ni Project for UK nyer service. i kene design all system, website, brochure, logo etc. so bz for end of November n December. Selagi 'Mat Salleh' from UK ni xblk die akan mengganggu hidup aku. every day skang ni aku blk lmbt, arrgghhhhh WTC!!!! 




So moral of the story:
Kebykkan kekusutan yg dialami hanya la kerna KEJE! KEJE! KEJE! huhuhuhu i need a vacation...... But selain tu kesihatan mama mmg mengganggu gugat hidup aku. Hope mama sihat mcm dulu dan sejahtera hendaknye. now i kene take care of everything by myself. xley harap kat org lain. kawan senang mudah tuk cari kwn susah, susah nk cari. So family is everything. Tq to all my family & Plustick (u all pon da mcm family, my sis), tanpa u all semua i xtau nk wat pe da xmungkin akan bertahan smpy skang ni....

Ok tu jer for tis entry nnt ade free i akan cite cite yg xsedey dan menyakitkan hati lagi huhuhuhu.. hope so :P k hv a nice week n :D

Monday, November 2, 2009

My fren's Wedding

Last Saturday, my fren kawen. Nur Hidayah a.k.a Ano fren's from Sek. Men Puteri Titiwangsa. We all xsame klas but we all rapat sbb Kadet time skola dulu :D Actually nk cite psl wedding ni sbb wedding ni lain dr wedding yg pernah aku hadiri.

Wedding Ano diadakan kt Tasik Titiwangsa, area sampan2 tu (mengimbau kembali time sek dulu. really miss time ni :D). Wedding ni diadakan waktu mlm time kul 8mlm-11mlm. pastu we all dpt jumpe all kwn2 lame :D miss u all. 1 lg yg plg penting adalah acara kemuncak adalah time pengantin smpy ke pelamin pengantin tiba dgn menaiki Bot. sungguh grand tau wedding ni. dlm mase same percikkan bunga api diadakan juga. bile pk2 da mcm wedding Mawi n Ekin lak :P kirenye ni 1st time la aku hadiri wedding yg grand yg mcm tu... happy for Ano sbb da menamatkan zmn bujang die :D (aku bile la lg ni :P)

ok tu jer la yg nk dikongsi bersame korg, rasenye xrugi la hadir wedding Ano ni kalo xdtg maybe rugi kot :D yg penting dpt jumpe my best frenz time ni (Monie, Yenz, Kieya, Mayna, iena). so next wedding is Kieya's Wedding. so we all kene jadi org kuat for wedding Kieya ni... byk nk kene tlg but happy sbb diberi kepercayaan tuk jd org yg bertanggungjawab tuk wedding die nnt :D erm can't waiting time beli brg2 tuk wedding kieya nnt :D erm so hope korg doa2 la Jodoh aku smpy lak lepas ni :D Amin.....

ni disertakan pic2 time wedding hr tu :D pic



Pictures time wedding Ano :D ade lg tp xupload lg... nnt da upload link akan ditambah k :D


Sunday, November 1, 2009

Plustick Open Hse & Ladies Day out

wuish br skang i nk cite psl Plustick's Open Hse huhuhuhu... da nk msk Raya Aidiladha da ni hahahha... ok just make it short jer la ek cite ni... 17hb Oct 2009 (Sabtu) we all Plustick wat open hse kt umah Hase. great dpt kumpul ramai2 dgn kwn espeacially almost every members ade (Hase, pia, Diela, jue, sue, ira, lilly, iela, Myra). Ririe jer xde time ni sbb ade family event.

Kepulangan Myra yg wat kan event ni lg meriah. Myra yg mmg br blk dr Aussie trus jer dr airport n meet us kt Umah Hase. Happy jugak dgn kehadiran kwn2 lain Ocha n her luvly bro Latep, Fad (yg da lame xjumpe), syawal, amer, Dikna, Wan puteh, temek. Mlm tu we all sleep over kt umah Hase. We all g tgk midnite kt OU tgk cite PapaDom (best cite ni wpon sue n jue tido kt seblah aku uh) :D

Soknyer bole lak g karaoke kt Wangsa Walk (Superstar) dgn bdk2 plustick (Hase, pia, Sue, Lilly, amer) n my schoolmate (monie, kieya, yenz, farah, faradila). Pastu mlm tu bole lak g raya kt umah iena yg da lame xjumpe. ye r die da ade family so we all understand that :D now iena pregnant 5months. Congrats sis :D (xlupe kt Diela yg tgh pregnant gk ni. our 1st baby for Plustick :D)

Happy sgt2 time tu... miss all Plustick already. y ek??? erm miss time study dulu... now semue bz with our work n life :) erm but life must goes on. so ape yg penting.... We always 2gether 4 eva n eva :D

Here r some pics k... but some jer yg selebihnye pls click links ni :D pic1, pic2






Plustick's Open Hse :D



With my schoolmate (forever Frenz :D)

Wednesday, October 21, 2009

Go Mobile 2009

Hi all,

A few week ni i really bz with my activities... hr tu g Temek bertunang, open hse kwn2, family dtg umah for raya, "Open Hse Plustick" (i will cite to u all about this event kt next entry k).

This week bz with GoMobile 2009 event. kene design Bunting, Show reel n flyers. I duty this Saturday from 11pm-9pm arghhh. Details :
  • 23-25 October 2009
  • Kuala Lumpur Convention Centre
  • 23 – 24 October (Fri & Sat): 11 am - 9 pm
    25 October (Sun) : 11 am - 8 pm

Anyone yg rajin jemput2 dtg k.. for more iformation pls log in at http://www.gomobile.my/2009/

K tu jer la ade mase i cite lg k.. take care semue :D

Monday, September 28, 2009

Cite Raya

Hi all,

hah da seminggu da raya kan... jap jer da abis pose pastu raya pon da berlalu dgn cepatnyer... aku cuti lame raya kali ni... seminggu ok... semue ni gara family aku yg nk travel g ke Utara (Penang & Perlis).

Sehari Seblum Raya, Pagi2 g umah Annette kt Shah Alam Sek 7 masak for Hari Raya. Msk Rendang, Ketupat, Ketupat Pulut, Kuah Kacang, Nasi Lemak, Sambal Sotong, Sambal Ikan bilis. 1 Hr suntuk memsk part yg aku kene wat blend (cili kering, cili padi, halia, lengkuas, bawang, bawang putih uuuuhhhhhhh (plg xsuke ok!!)) & masukkan beras n pulut dlm daun ketupat. mlm tu semue family ade tuk mkn mlm raya (ni acara thnan mmg semue selalunye akan mkn dulu b4 blk kg masing2) lepas tu wat Solat Jemaah & takbir Raya (thn ni di ketuai oleh Ustaz Naim a.k.a Ajan (my uncle).

1st Raya, just beraya kt umah Mak kt Shah Alam Sek 19. mmg tiap2 thn my family akan stay umah mak time raya. Ramai gk yg dtg umah mak. Lewat ptg kami g umah Kak Maz kt USJ 3. nothing much for 1st raya sbb melyn org yg dtg jer. tido awal skit sbb sok nk travel jauh.

2nd Raya, pg2 gerak ke Sg Tua g umah Wan Jah (nenek saudara). seperti biase kalo dgn umah wan mesti mkn sedap :D Bfast kt umah wan mkn nasi ok tp mmg sedap :D lepas tu singgah umah Ajan for beraya. just eat kueh sbb nnt nk lunch kt umah Wan Esah. We all Lunch kt umah Wan Esah kt Kg Nakhoda. Wan Esah wat nasi ayam & spaghetti. Lepas tu singgah jap umah Mak Chah. Da settle beraya we all start perjlnan ker Penang. We all smpy Penang n stay kt apartment Sri Sayang, Batu Feringgi.

3rd Raya, Pagi2 bfast kt apartment & siap2 tuk ker umah Mak Teh kt Bayan Lepas for Kenduri tahlil arwah Pak Teh. smpy sane n start Tahlil lepas tu lunch trus kt sane. Lepas mkn2 we all g ke Queensbay Mall. g sane shoping2 skit n jln2. minum ptg kt sane & lepas tu lepak2 kt tepi pantai kt Queensbay Mall tu. After that, we all gerak blk ker arah batu feringgi n dinner dulu. abis dinner we all jln2 kt Pasar kt Batu feringgi tu. abis jer shopping we all blk ker apartment n rest.

4rd Raya, Meneruskan perjlnan ke Perlis. We all trus bfast. Lepas bfast, perjlnan diteruskan ke umah Ayah Imam kt Padang Siding, Pauh, Perlis. sampay sane we all dihidangkan dgn Laksa. mkn2, borak2, we all gerak ke Padang Besar tuk shopping lg :D shopping2 kt sane lame gk. lepas tu minum jap kt Gerai kt Padang Besar. seyes nk komplen psl org2 kt Perlis ni. bile time org ramai skit pekedai2 kt sane semue mcm xkisah dan amik lewa psl client. dorg mrh2, lmbt bg mknan, kurang ajar. tlg jaga adab dgn org. kalo g Padang Besar jgn g kedai NO 10. very rude owner kedai da pekerja kedai tu ok!!! lepas je mkn we all g mencari Apartment yg da dibooking oleh Cik Lee (my uncle). Die book kt Lake Tasoh resort. nice place ok tmpt ni :D we all book 2 apartment. mlm tu g dinner kt Kuala Perlis. Same like @ Padang Besar kedai ni pon lmbt menyediakan mknan... very slow ok 1jam setgh br dpt mkn :( lepas jer mkn trus blk n rest.

5th Raya, Siap2 tuk blk ke KL. perjlnan pulang ke KL agak smooth berbanding perjlnan dtg ke Utara. nice vacation kali ni :D happy but penat sbb kene drive huhuhuhu... bile la nk ade org tlg drivekan la ni??? uh... Btw hope next year raya pon best mcm this yearnye raya gk :D



Me & my cousins

Me & my Aunties


Me & mama & Kalyn


More Pics pls Click Here : Pictures 1, Pictures 2

Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya

Finally, InsyaAllah Tomorrow berakhirnya Ramadhan (tgk tv sok lepas buka tuk tau Raya ke x Ahad nnt).

Dikesempatan ni, I nk ucap :-

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN"

To:
  1. My Family - Mama, Angah, Kak Ida, Yasmin, Wafa.
  2. All my Aunty - Mak, Andak, Acik,Anet.
  3. My cousins- Kaklyn & Hubby, KakZa & Family, Kak Maz & Family, Ninie,& Family, Kakmi & Family, kakngah, Kak teh & Family.
  4. My Best Frenz All Plustick Gurls (Diela, Hase, Sofia, Jue, Sue, Ira, Myra, Iela, Lilly & Ririe) - u all the best.
  5. My Mamalia Frenz (Azza, Affa, Alip, An, Idawati, Kecik, Zana, Fee & etc)
  6. My Frenz from 1st Batch Beeimd in UniKl.
  7. My Best Schoolmate (Monie, Yenz, Kieya, Mayna, Eina & Cipok).
  8. My Ofcmate @ BillAdam Wani, Zaff, Wina, Zureen, Fadly, Reem, Chym, Sab, Azmil & others.
  9. and All my Frenz yg mengenali diriku ini :D

video
My Card Raya for u all semue :D (saje2 wat card bile mls nk wat keje :P)

p/s: Doa untuk yg tersayang Puteri Zalina Addnan (my beloved sister) & Hasnah (ibunda Hase). semoga roh mereka dicucuri rahmat.... Amin.....

Tuesday, September 15, 2009

Update Blog

hi all...

Lame tul xupdate blog ni.. sori ek very bz n internet connection kt ofc pon mcm siod jer lately ni... xley nk online da kt ofc. hope blk raya nnt internet kt ofc da ok la ek :P erm nothing much to say just nk wish u all Happy Fasting (wpon da nk abis da pose ni just lg 4hr jer nk raya).

Bz2 aku ni kan sbb aku skang ni tgh handle 1 project kt ofc aku ni. Project ni namanye"P.Ramlee On Mobile". ni antara cite yg masuk paper...

1) BillAdam ke Pasaran Serantau
2) Klip P.Ramlee dalam Telefon

Ok la nnt smbg lg la ek... i'll try update blog lg b4 raya ni :D

Sunday, August 9, 2009

Sunway Lagoon 080809


Aku dgn my fren Azza, Affa & Alip pegi mengiburkan diri kt Sunway Lagoon :D bende ni plan last minit jer xde la plan lame2. Acually we all plan nk g Kuantan this year tp memandangkan semue bz so we all wat plan g tmpt yg dkt area KL. Wpon tak brape plan but best gk plan ni... We all meet kt Sunway Lagoon around 10.45pg. Breakfast dulu kt kedai mamak area sunway lagoon tu. We all msk Sunway Lagoon around 1130pg. We all pilih ms 2 park jer sbb mmg main objective nk g mandi2. So kalo amik 1 park RM45, tp kalo amik 2 park we all byr RM48. So setakat tmbh RM3 tuk msk 2 park, we all pon decided amik 2 park. We all pilih Water Park & Amusement Park :D

We all kt sane byk wat strategi tau hahahhaha.. mula2 we all g main all game Amusement Park. da abis br la we all tukar bj for main game yg berkaitan dgn water. Wuish punye la da lame x g main all game ni... mmg happy sgt kt sane. antara yg we all main Buffalo Bill Coaster, Niagara Falls Flume Ride, Colorado Splash, Grand Canyon River Rapids, Butch Cassidy's Trail, the world's longest Pedestrian Suspension Bridge (ni plg takut. seyes xtipu aku menggigil2 sbb bile jln belah bwh kite bole lak nmpk org2 kt bwh tu ish seyes takut).

Lepas tu we all g mandi lar ape lg kan. before mandi we all beli la burger n air tuk alas perut. Price food kt sane mmg mhl. tp da mmg agak da so xde la heran sgt pon :P so lepas jer mkn we all mandi2 smpy lencun hahahhaha :P

We all spent time dr kul 11.45 smy kul 5 ptg kt sane. lepak2 mkn aiskrim lepas tu g tukar bj sbb Sunway Lagoon closed kul 6ptg. lepas tu, We all lepak kt Les Copaque sek. 13 Shah Alam. mkn la ape lg kan sbb lapo huhuhuhu. Borak2, chit chat, gelak2... And then, bersurai around 730mlm.

Enjoy with u guys :D ade mase kite hangout lg :D lepas ni buke posenye plan lak kan... so ape lg set time n place k :P (blum pape da suruh set time. ape da :P).



Pic2 We all
(more pics click here & here)


Bersamaan tarikh 080809 ni 1st wedding anniversary my bestfren Diela & hubby, neil.
"CONGRATULATION to both of u :D".

Monday, July 27, 2009

Birthday mama :D

Ahad bersamaan 26 July adalah bday mamaku yg ke-59 :D utk bday kali ni aku telah plan with my cousins tuk wat surprise party tuk mama. Bersamaan plan yg dilakukan oleh cousin2 laki yg nk wat tmpt BBQ kt Ulu Kalong (sg/kebun ayah). So dah alang2 bday mama jatuh pd date tu so aku menghantar emel kt my cousins (kaklyn, kak liza, kakmaz, Kakmimi, Nini & also my aunty Annette). So da emel aku pon mintak contribution dorg tuk food. so plan2 tuk small celebration jer n dorg pon volunteer tuk bring some food. antara menu yg ade hr tu Nasi dagang (Mak), sambal udang (Acik), pulut (mama), rendang daging (mama & acik), Spagetti (kakliza), sandwich (kak mimi), puding roti (annette), Kueh Keria (nini), teh tarik (angah), Brownies & air (Aku). Byk sgt food so ok la semue pon cukup mkn.

Erm seblum nk cite camne celebrate bday mama ni, nk cite skit ape yg aku bg for bday mama. I bought her tudung for raya kt 'Ariani'. giler ar price kt sane huhuhuhu mahal2 semuenyer huhuhu :P tp berkualiti tudung2 ariani ni... mcm2 pattern ade xtau nk pilih yg mane tp nasib baik ade salesgirl ni rajin melayan kerenah aku n kaklyn :P so pilih2 bole lak benti pilih n book dulu tudung sbb nk g 'Jakel' jap sbb kaklyn & azaham nk beli bj for raya. so we all g la 'Jakel'... MasyaAllah lg la ramai manusia kt 'Jakel' ni especially lower floor uh... we all cpt2 naik ke tkt atas xthn tgk org ramai2 sgt huhuhuhu... mcm banjiran manusia lak :D so pilih2 bj xde la lame sbb nk cpt gk sbb Azaham nk g klas. so da beli aku n kaklyn continue g 'Ariani' beli tudung :D setelah mendpt kepuasan memilih aku belikan mama 2 tudung and kaklyn pon beli 2 tudung tuk acik. puas ati dgn pilihan tudung ni :D melayang gk duit aku tuk present mama thn ni tp xpe la da kerja kan thn ni so senang skit nk kuar duit tuk mama. bkn slalu kan :D so lepas beli tudung kami g Cambell anta bj kaklyn kt tailor. da tu trus ke Sogo window2 shopping. spt biase Sogo sentiasa ramai org dan da xterlarat tgk org yg terlalu ramai tu huhuhuhu... we all g minum kt Secret Recepi n den pth blk ke Masjid Jamek tuk naik Putra blk Tmn Melati (umah kaklyn). (we all saje je naik putra sbb senang xyah pk nk parking mane, jln jam lg huhuhu... seyes da lame giler xjln n naik public transport so bdn ni mengada2 2 hr bdn sakit2, ye r dr kul 12tghari smpy kul 6ptg berjln :P ).



Ni la tudungnyer :D
Ok smbg bday mama... Aku g ulu kalong dgn mama n acik. Kaklyn ditugaskan g beli kek. kaklyn beli Brownies Walnut kt Secret Recepi (xbeli kek sbb takut cair kek sementara smpy atas). kaklyn smpy tu we all tgh mandi sg. so aku, kaklyn n kakida bwk brownies ke sg. nasib la mama membelakangkan we all. so surprise la gk mama time tu.. nmpk mama happy (actually mama byk kali hint kt semue org hr ni bday mama tau... we all wish jer xde watpe pon huhuhu). so nyanyi2, tiup lilin n mkn :D.... Selesai gk bday mama ni... amik mase seminggu gk la nk plan... thanks kt Kaklyn sbb byk tlg :D nnt bday acik dd tlg kaklyn lak :P erm so ape lg njoy da pic k :D

just nk wish again kt mama:
'Happy Birthday semoga pnjg umur dan murah rezeki...
doa dd dpt jodoh cpt2 :P Luv u so muchh :D'

Brownies Mama
Mama & cucu-cucunya :)


Me, mama & wafa

Lily


Kaklyn & me

Monday, July 20, 2009

Zoo Negara



Wuish entry kali ni actually da lepas dlm 2 3 minggu kot huhuhuhu.. mls tul nk update blog skang ni xtau ape yg bz sgt ni :P actually skang ni tgh sibok main game onl9 kt FB... farmtown, farmville, barn buddy, sunshine ranch, restaurant city, mafia wars, pirates byk lg la huhuhuhu :P k back 2 da story yg nk cite ni. Aku diajak oleh my ex-oficemate, Krol (time keje kt Klang dulu) jd teman die tuk ofc outing die ke Zoo Negara. pergh mula2 aku xtau le dorg ni nk g zoo kate nk jumpe kt area Tmn Melati. pastu follow jer la dorg konvoi ramai2. punya la byk kete yg konvoi ni huhuhu... Dorg ni dlm 30org. kirenye organiser da siap2 beli tiket for us so xde la prob tuk beli tiket msk zoo (memandangkan hr Ahad sure ramai parents bwk anak2 g zoo :P).

So we all smpy dlm kul 11 pg kt Zoo. So we all memulakan penjelajahan ke dlm zoo tu dgn gembiranye hahahhaa (sronok tgk byk binatang yg berjaga dgn baik). abis la we all tawaf 1 Zoo tu. penat xyah ckp la huhuhuhu... we all sempat tgk 'seal Show ' kul 3ptg :D best2 dulu xde show ni (maybe sbb da lame xdtg zoo so aku pon xtau ade show2 ni huhuhu :P).

Dlm kul 4 lebih we all abis pusing 1 Zoo ni. so ape lg nk kuar dr Zoo tu tetibe jumpe sorg bdk laki yg menangis2. pastu tanye bdk tu nape... rupe2nye die hilang, xjumpe mak die huhuhuhu. so we all bwk le die ke kaunter pertanyaan (mane lg nk bwk kan). tgh ckp2 dgn bdk kt kaunter tu (sambil bdk laki tu da nangis teresak-esak tanpa bunyi :D). tetibe bdk tu berlari ke depan... ingat nape rupenye da jumpe pakcik die huhuhuhu... Alhamdulillah selamat...

Lepas settle psl bdk tu. mula sessi bergambo beramai-ramai dpn entrance Zoo (aku xde pic ni sbb gune camera dorg)... so lepas jer bergambo dorg ni meneruskan agenda dgn bermain bowling kt flamingo. aku xdpt join sbb nk g umah makcik ku (Annette) ade jamuan minum ptg kt umah nye :D Njoy time ni da lame xjln2 camni :D


me & Krol


Org yg join outing



antara pic animal yg diamik


bdk laki yg hilang (jage anak masing2 ek jgn berseronok smpy lupe anak :P)


**Pic kurang memuaskan sbb gune camera hp. kalo tau g zoo da bwk camera aku :(

Monday, July 13, 2009

Kenduri & tahlil

Sabtu br ni family aku wat Kenduri Tahlil dan menyambut bln pose... kenduri ni we all wat mlm sbb Ajan (my uncle yg akan lead the tahlil) free mlm. we all wat solat Maghrib berjemaah dan trus dgn baca yassin dan tahlil(khusus untuk Along, Datok n Wan). Alhamdulillah almost all my family dtg kenduri ni. thanks to all yg hadir... me n my family really appreacite it :D thaks to Ajan also bcoz sanggup dtg gk pastu lepas kenduri br die blk kg wife die kt Manong.

Ni nk cite skit blakang tabir seblum kenduri huhuhuhu... dgn ade nye bantuan drpd acik (mama Kaklyn) membersihkan umah ku yg sekangkang kera itu... kami berjaya menyiapkan sesi mengemas ptg sabtu. kami bermula dgn mlm Jumaat tu acik dtg stay kt umah puncak. die la tlg kemas2 rak buku yg da nyawa2 ikan tu (nk kene beli rak buku br ok-NOTED). pastu Sabtu aku bgn jer tido trus memulakan sesi mengemas hall umah n kwsn luar umah. pastu dgn bantuan drpd angah (my bro) & Kak ida( my sis in law). so mempercepatkan lg kemas umah. angah n aku ape lg, amik all sampah sarap yg dikemas tu g buang kt tong sampah besar (ala yg warna hijau tu). Pastu da buang sampah aku, angah & Ayah(my pak ngah) membasuh laman umah yg berhabok teramat sgt disbbkan jiran seblah umah tu wat renovation. Dlm masa yg same aku gk g tlg acik n kak ida kemas dapor. mama, mak & andak lak da mula menyediakan bhn2 tuk msk. dgn adenye team yg bagus da berdedikasi ni segala persiapan berjaya settle before kenduri :D Well Done everyone :)

Ok semue pon enjoy kot Sabtu tu. Lepas jer tahlil semue apa lg mkn time :D Juadah yg we all hidang tuk kenduri ni Gulai udang & sayur kacang pjg, ikan keli & kembong goreng, sambal, beefsteak dgn potato, sayur campur. pastu dessert Bubor som som (Along's favourite) pastu ade kueh2 dr mereka yg dtg karipap (mak), cupcakes (Makchah), kek gula hangus (Makcik) & Bahulu (Kak Farah). Tq all for the food :D Kira2 lebih kurang kul 12.30 mlm semue org blk. yg lame tu sbb borak2 n tgk Cerekarama kt tv3 hahahhaha... family we all mmg xley blk awl sbb suke kumpul2 ramai2 ni :D Sronok suasana mcm ni really njoy :)

Sok nye, we all semue g Sg Sendat (org minang pgl Sandak) g mandi sungai. we all sepatutnye ade kt sane kul 11pg tp kereta ku telah membuat hal sbb bateri kete ku kong huhuhuhu... so lmbt la smpy . settle kan hal bateri tu dulu pastu lebih kurang kul 1.30 tghari we all smpy. Smpy sane trus jer solat Zohor n mkn (lapa giler sbb Sabtu tu mkn bfast jer. pastu da xmkn sbb kenyang tgk org ramai sgt hahhaha xde la actually xlalu nk mkn sbb penat sgt). lepas jer mkn ape lg mandi la kan... best sg ni dr Ulu Kalong (sg ni ayah yg nyer tanah. kiranye ni private land la bkn tuk public). pastu lebih kurang da ptg tu we all siap2 tuk blk. lepak minum kt kedai mamak (Barakath) n den g anta mak chah kt sg tua n acik kt tmn melati. lebih kurang kul 8.30 mlm blk umah & rest. mase smpy umah rase 1 bdn sakit2 n sengal2. tp puas ati this week sbb semue bende berlaku dgn lancar :D

Monday, June 29, 2009

Transformers: Revenge of the Fallen


Last Saturday, me n my friends Hase, Jue & Sue g tgk movie yg mejadi kegilaan ramai skang ni :D Movie ape lg if not "Transformers: Revenge of the Fallen". We all tgk kt MBO, Galaxy Ampang. movie ni mmg aku tgu2 for this year :D mmg berbaloi waiting for this movie kuar bcoz the graphics, action, storyline, characters & many more kalo nk cite.... Salute dgn Michael Bay for created great movie :D so ape lagi sape2 yg blum tgk cite ni g la tgk cite ni mmg best dlm seyes2 ade byk gk humor kt cite ni... erm rase nye sape2 yg nk tgk movie ni kene la beli tiket kt kaunter sbb onl9 booking da fully book huhuhu... so xrugi bratur pjg for this movie :D

Lepas tgk movie ni we all lepak kt Old Town White Coffee, Water Front Ampang. lepak lame gk kt sane. borak2 smpy da xlarat. pastu nk blk bole lak terserempak dgn Ijad (my Diploma fren). so jumpe jap je dgn die sbb da xlarat da penat seh huhuhuhu.